- 1 paket okroglo valjanega listnatega testa
- pločevinka čičerike (425 ml)
- 250 g skute
- 1 jajce
- paket lignjev
- 1 čebula
- riban sir
Lignje popražite na čebuli. Testo razprostrite po pultu in naredite obod na vsake od 3 do 4 cm. Zarežite cca 3 cm globoko.
Za nadev zmešajte skuto, jajce in čičeriko. Posolite po okusu. Maso enakomerno porazdelite po testu in pustite 3-4 cm roba, ki ga ne nadevate. Prek položite ohlajene, popražene lignje. Rob testa položite na rob nadeva (kot bi hoteli zapakirati darilo). Prek nadeva in robu na koncu bogato potresite riban sir.
Pecite 40 minut na 200 °C, oziroma pecite toliko časa, da testo postane lepo zlato rjavo. Pečena pita naj počiva 5 minut, preden jo razrežete.
Za nadev zmešajte skuto, jajce in čičeriko. Posolite po okusu. Maso enakomerno porazdelite po testu in pustite 3-4 cm roba, ki ga ne nadevate. Prek položite ohlajene, popražene lignje. Rob testa položite na rob nadeva (kot bi hoteli zapakirati darilo). Prek nadeva in robu na koncu bogato potresite riban sir.
Pecite 40 minut na 200 °C, oziroma pecite toliko časa, da testo postane lepo zlato rjavo. Pečena pita naj počiva 5 minut, preden jo razrežete.