- 250 g divjih špargljev
- 6 jajc
- 0,5 dcl dobrega oljčnega olja
- sol
- poper
Špargljem odlomimo lesene dele (prihranimo jih za juho) in jih nalomimo na dva centimetra dolge palčke. Vršičke damo posebej.
V široki ponvi segrejemo oljčno olje in, na ne prevročega, damo nalomljene šparglje brez vršičkov. Na zmernem ognju jih dušimo približno pet minut.
V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in malo popopramo in zlijemo na šparglje, premešamo, dodamo še vršičke in pečemo toliko časa, da jajčka zakrknejo.
Postrežemo z zeleno solato in s kruhom.
V široki ponvi segrejemo oljčno olje in, na ne prevročega, damo nalomljene šparglje brez vršičkov. Na zmernem ognju jih dušimo približno pet minut.
V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in malo popopramo in zlijemo na šparglje, premešamo, dodamo še vršičke in pečemo toliko časa, da jajčka zakrknejo.
Postrežemo z zeleno solato in s kruhom.