Palačinke:
- 50 g pšenične moke
- 80 g ajdove moke
- 100 ml mleka
- 2 jajci
- 200 ml gazirane vode
- ščepec soli
- olje za cvrtje
Nadev:
- 2 večja pora
- 100 ml sladka smetana
- žlička soli
- ščepec kurkume
- 2 žlici oljčnega olja
Iz obeh vrst moke, mleka, gazirane vode, jajc in soli zmešamo testo za palačinke, ki pa naj eno uro počiva, da se moka napije.
Na pomaščeni ponvi spečemo tanke palačinke. Mase je za približno šest do osem palačink, odvisno kako debele boste pekli.
Por narežemo na en centimeter debele kolobarčke, v ponvi segrejemo oljčno olje in v njem na hitro popražimo narezan por. Posolimo, dodamo kurkumo, zalijemo z malo vode in pokrito podušimo do mehkega, odvisno od pora, ampak nekje 10-12 minut. Ko je por zmehčan, dolijemo sladko smetano in odkrito kuhate nekaj minut, da je masa lepo gosta.
Na palačinko damo malo pora, zložimo na kvadratek, vse štiri strani navznoter, obrnemo na pekač in damo za 5-10 minut v ogreto pečico (200 °C), da palačinke lepo porjavijo in postanejo malo hrustljave.
Na pomaščeni ponvi spečemo tanke palačinke. Mase je za približno šest do osem palačink, odvisno kako debele boste pekli.
Por narežemo na en centimeter debele kolobarčke, v ponvi segrejemo oljčno olje in v njem na hitro popražimo narezan por. Posolimo, dodamo kurkumo, zalijemo z malo vode in pokrito podušimo do mehkega, odvisno od pora, ampak nekje 10-12 minut. Ko je por zmehčan, dolijemo sladko smetano in odkrito kuhate nekaj minut, da je masa lepo gosta.
Na palačinko damo malo pora, zložimo na kvadratek, vse štiri strani navznoter, obrnemo na pekač in damo za 5-10 minut v ogreto pečico (200 °C), da palačinke lepo porjavijo in postanejo malo hrustljave.