- 4 jajca
- 100 g sira - edamca
- 1 majhna bučka
- polovica rdeče paprike
- polovica rumene paprike
- polovica zelene paprike
- 2 šalotki
- 10 češnjevih paradižnikov
- malo oljčnega olja
- šopek svežega drobnjaka
- bazilika
- origano
- sol
- poper
V ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, dodamo nasekljano šalotko, na hitro malo popražimo, dodamo še na kocke narezano papriko in razpolovljene paradižnike. Dodamo še baziliko (svežo) origano, malo posolimo in popopramo in na hitro še malo popečemo, da ostane zelenjava hrustljava.
Jajca razžvrkljamo s soljo in sesekljanim drobnjakom. Vzamemo drugo ponev, jo namažemo z oljem in segrejemo, vlijemo jajčno zmes in pokrijemo, da jajca zakrknejo. Omleto obrnemo, na polovico potresemo nariban sir in zelenjavo, omleto prepognemo, pustimo dve minuti, obrnemo in pečemo še dve minuti na drugi strani.
Omleta je lahko izdaten zajtrk ali, z veliko skledo solate, okusno kosilo.
Jajca razžvrkljamo s soljo in sesekljanim drobnjakom. Vzamemo drugo ponev, jo namažemo z oljem in segrejemo, vlijemo jajčno zmes in pokrijemo, da jajca zakrknejo. Omleto obrnemo, na polovico potresemo nariban sir in zelenjavo, omleto prepognemo, pustimo dve minuti, obrnemo in pečemo še dve minuti na drugi strani.
Omleta je lahko izdaten zajtrk ali, z veliko skledo solate, okusno kosilo.