- 100 g vloženih črnih oljk
- 100 g vloženih zelenih oljk
- 2 stroka česna
- 2 slana inčuna
- 10-15 kaper v slanici
- šopek sveže bazilike
- 0,5 dl domačega oljčnega olja
Oljke razkoščičimo, česen olupimo in nasekljamo, liste sveže bazilike nasekljamo. V sekljalnik ali blender damo vse sestavine in zelo na hitro zmiksamo. Ne miksamo do gladke paste, ampak samo toliko, da se okusi povežejo med seboj. Dodamo še oljčno olje in dobro premešamo. Namaz prestavimo v kozarček.
Če ga ne bomo uporabili takoj, spravimo v hladilniku. Postrežemo ga na domačem ajdovem kruhu z orehi, recept najdete v zavihku kruh & testo.
Če ga ne bomo uporabili takoj, spravimo v hladilniku. Postrežemo ga na domačem ajdovem kruhu z orehi, recept najdete v zavihku kruh & testo.