- 6 kosov kruha
- 6 žličk domačega pesta iz bazilike
- 6 rezin sira
- 6 pečenih češnjevih paradižnikov
- 6 majhnih rezin masla
Na kruhke najprej na tanko namažemo maslo in potem namažemo še z domačim pestom iz bazilike. Damo rezino sira in na vrh en češnjev paradižnik, ki je narejen tako, da češnjeve paradižnike razpolovimo, damo na pekač obložen s peki papirjem in potresemo z drobno nasekljanim česnom (pet strokov na pekač), posolimo in pokapljamo z domačim oljčnim oljem.
Pečemo jih na 100 °C, približno eno uro. Zložimo v kozarčke in prelijemo z oljčnim oljem. Shranimo v hladilniku, te paradižnike lahko porabimo v omakah za testenine, solatah …
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo namazane kruhke, pod vsakega damo še košček masla. Pečemo na 200 °C, nekaj minut, da se sir stopi. Postrežemo tople.
Pečemo jih na 100 °C, približno eno uro. Zložimo v kozarčke in prelijemo z oljčnim oljem. Shranimo v hladilniku, te paradižnike lahko porabimo v omakah za testenine, solatah …
Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo namazane kruhke, pod vsakega damo še košček masla. Pečemo na 200 °C, nekaj minut, da se sir stopi. Postrežemo tople.