- testo za fokačo
- 200 g sira
- 100 vloženih črnih oliv
- 100 g svežih češnjevih paradižnikov
- 100 g vloženih paradižnikov
- sveža bazilika
- 2 žlici oljčnega olja
Kako pripravite testo, si preberite v receptu "testo za fokačo".
Na pripravljeno podlago razporedite na kocke narezan sir, najbolje edamec, ker se lepo stopi, razkoščičene in razpolovljene črne olive, razpolovljene paradižnike in liste bazilike.
Pečemo na 200 °C 15-20 minut, pečeni še premažemo robove z oljčnim oljem. Narežemo na kose in postrežemo še toplo.
Na pripravljeno podlago razporedite na kocke narezan sir, najbolje edamec, ker se lepo stopi, razkoščičene in razpolovljene črne olive, razpolovljene paradižnike in liste bazilike.
Pečemo na 200 °C 15-20 minut, pečeni še premažemo robove z oljčnim oljem. Narežemo na kose in postrežemo še toplo.