- 2 paradižnika
- 1 jedilna žlica kaper
- 4 sardele v olju (8 filejev sardel)
- 4 rezine belega kruha
- 2 jedilni žlici masla
- 1/2 čajne žlice suhega origana
- sol
- poper
- 100 g sveže naribanega grojerja
- maščoba za pekač
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C.) Paradižnika operemo, jima odstranimo peclja in ju narežemo na kolobarje. Kapre sesekljamo.
Cele sardele razpolovimo. Rezine belega kruha namažemo z maslom. Na vsako rezino položimo paradižnikove kolobarje, 2 fileja sardel in nekaj kaper. Začinimo z origanom, s soljo in poprom ter posujemo z naribanim sirom. Bruskete položimo na namaščen pekač in pečemo v pečici okoli 10 minut. Postrežemo še vroče.
Cele sardele razpolovimo. Rezine belega kruha namažemo z maslom. Na vsako rezino položimo paradižnikove kolobarje, 2 fileja sardel in nekaj kaper. Začinimo z origanom, s soljo in poprom ter posujemo z naribanim sirom. Bruskete položimo na namaščen pekač in pečemo v pečici okoli 10 minut. Postrežemo še vroče.