- 24 srednje debelih zelenih špargljev
- 8 tankih rezin pršuta
- 8 tankih rezin sira Jošt
- parmezan
- 40 g masla
Šparglje dobro operemo, nato pa položimo v vročo vodo. Ko ta zavre, šparglje počasi kuhamo še 10 minut. Odlijemo vodo in jih zalijemo s hladno, v kateri naj počivajo 5 minut. Vmes segrejemo pečico na 200 °C, šparglje pa odcedimo.
V kozici stopimo polovico masla. Rezine pršuta položimo na ravno površino. Na sredino vsake od njih položimo tri šparglje, nanje pa po eno tanko rezino sira. Šparglje sproti tesno zvijemo v zvitke in jih polagamo na pomaščen pekač. Šparglji naj vsaj na enem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
Zvitke v pekaču pokapamo s stopljenim maslom. Preden zvitke za 10 minut popečemo v pečici, jih še po okusu posujemo s parmezanom. Pa dober tek!
V kozici stopimo polovico masla. Rezine pršuta položimo na ravno površino. Na sredino vsake od njih položimo tri šparglje, nanje pa po eno tanko rezino sira. Šparglje sproti tesno zvijemo v zvitke in jih polagamo na pomaščen pekač. Šparglji naj vsaj na enem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
Zvitke v pekaču pokapamo s stopljenim maslom. Preden zvitke za 10 minut popečemo v pečici, jih še po okusu posujemo s parmezanom. Pa dober tek!