- 4 piščančji fileji
- 2 večji glavi rdeče čebule
- 1 dcl oljčnega olja
- 50 g masla
- 50 g rjavega sladkorja
- 1 žlica gorčice
- 1 domača limona
- 3 listi lovorja
- 1 čili paprika
- 5 dcl prošeka
Piščančja prsa bodo veliko bolj sočna, če jih čez noč pustimo ležati v salamuri. To je raztopina soli in sladkorja v vodi. Na četrt litra vode dodamo 300 g soli, 150 g sladkorja, žličko poprovih zrn, malo skorjice od limone ali pomaranče, lovorjev list, timijan in še druge začimbe, ki so nam všeč.
Ko piščančja prsa vzamemo iz salamure, jih posušimo s papirnatimi brisačami, narežemo, pomokamo in na kratko prepražimo z obeh strani.
Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Prepražimo jih na mešanici olja in masla. Medtem ko mešamo, dodajamo sladkor, gorčico, sok in skorjico limone ali pomaranče, prošek, lovorjev list in čili papriko. Počakamo, da se tekočina pokuha in ohladimo. Zraven paše riž.