- 1 kg krompirja
- ščepec soli
- 500 g moke
- 100 g masla
- 2 jajci
- 1 kg sliv
- toliko sladkorja v kockah, kolikor je sliv
- 200 g belih krušnih drobtin
- 2 jedilni žlici mletega cimeta
Krompir kuhamo v rahlo slani vodi okoli 20 minut. Nato ga odcedimo, še vročega olupimo in pretlačimo s stiskalnico za krompir. Pretlačeni krompir zmešamo z moko, soljo, 60 g masla v kosmih in z jajcema ter naredimo gladko testo. Testo zvijemo v debel valj, zavijemo v folijo in pustimo počivati okoli 30 minut.
Slive operemo, otremo in jim odstranimo koščice. Namesto koščice damo v sadež 1 kocko sladkorja. Testo narežemo na 1 cm debele rezine. Na sredino rezine položimo slivo in oblikujemo cmok.
V loncu zavremo dovolj rahlo slane vode in v njej kuhamo slivove cmoke okoli 10 minut. S penovko jih poberemo iz lonca in jih odcedimo. Drobtine popražimo v preostalem maslu in jih posujemo s sladkorjem in cimetom. V tej mešanici povaljamo cmoke in jih še vroče postrežemo.
Slive operemo, otremo in jim odstranimo koščice. Namesto koščice damo v sadež 1 kocko sladkorja. Testo narežemo na 1 cm debele rezine. Na sredino rezine položimo slivo in oblikujemo cmok.
V loncu zavremo dovolj rahlo slane vode in v njej kuhamo slivove cmoke okoli 10 minut. S penovko jih poberemo iz lonca in jih odcedimo. Drobtine popražimo v preostalem maslu in jih posujemo s sladkorjem in cimetom. V tej mešanici povaljamo cmoke in jih še vroče postrežemo.