Testo:
- 20 dag moke
- 1 dl mlačne vode
- 1 jajce
- 2 žlici olja
- sol
Nadev:
- 8 dag margarine ali masla
- 3 jajca
- 60 dag skute
- sol
- 1 žlica kisle smetane
Iz zgoraj naštetih sestavin zamesimo mehko testo. Testo dobro pregnetemo, oblikujemo v kepo, ki premažemo z oljem, in pokrijemo s toplo posodo. Počiva naj vsaj 1 uro.
Nadev: Dobro umešanemu maslu dodamo rumenjake, zmehčano skuto, sol in smetano. Dobro zmešamo in nazadnje dodamo trd beljakov sneg. Če želimo, da je sladek, lahko dodamo skuti in margarini 10 dag sladkorja, vanilijev sladkor, v rumu namočene rozine in malo limonine lupinice.
Po eni uri testo raztegnemo na tanko, namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Premažemo z nadevom in zvijemo v klobaso, ki jo potem zavijemo v moker prtiček. Na koncih in po sredini zvežemo z vrvico. Kuhamo v vreli slani vodi približno 20 minut. Nato štrukelj vzamemo iz vode in ga pustimo malo počivati. Šele nato ga odvijemo in narežemo. Prelijemo ga z na maslu prepraženimi drobtinami. Lahko tudi posladkamo in potresemo s cimetom.
Nadev: Dobro umešanemu maslu dodamo rumenjake, zmehčano skuto, sol in smetano. Dobro zmešamo in nazadnje dodamo trd beljakov sneg. Če želimo, da je sladek, lahko dodamo skuti in margarini 10 dag sladkorja, vanilijev sladkor, v rumu namočene rozine in malo limonine lupinice.
Po eni uri testo raztegnemo na tanko, namastimo z maslom in potresemo z drobtinami. Premažemo z nadevom in zvijemo v klobaso, ki jo potem zavijemo v moker prtiček. Na koncih in po sredini zvežemo z vrvico. Kuhamo v vreli slani vodi približno 20 minut. Nato štrukelj vzamemo iz vode in ga pustimo malo počivati. Šele nato ga odvijemo in narežemo. Prelijemo ga z na maslu prepraženimi drobtinami. Lahko tudi posladkamo in potresemo s cimetom.