- 750 g svinjskih pleč
- 250 g čebule
- strok česna
- 100 g prekajene slanine
- 400 g kislega zelja
- 1 1/2 jedilne žlice sladke paprike v prahu
- 500 ml zelenjavne juhe
- 200 g kisle smetane
- sol
- poper
- 1 čajna žlica kumine v zrnu
Meso operemo, otremo in narežemo na okoli 3 cm velike kocke. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Slanino narežemo na kocke.
Slanino razpustimo v loncu in jo vzamemo iz lonca. V maščobi, ki je ostala od slanine, popražimo kocke mesa, čebulo in česen.
Dodamo kislo zelje in slanino, 1 jedilno žlico paprike v prahu in prilijemo juho. Golaž pokrijemo in ga pri srednji temperaturi dušimo okoli 1 uro. Po potrebi dolijemo juho.
Umešamo smetano in golaž začinimo s soljo, poprom in preostalo papriko. Po njem potresemo kumino.
Slanino razpustimo v loncu in jo vzamemo iz lonca. V maščobi, ki je ostala od slanine, popražimo kocke mesa, čebulo in česen.
Dodamo kislo zelje in slanino, 1 jedilno žlico paprike v prahu in prilijemo juho. Golaž pokrijemo in ga pri srednji temperaturi dušimo okoli 1 uro. Po potrebi dolijemo juho.
Umešamo smetano in golaž začinimo s soljo, poprom in preostalo papriko. Po njem potresemo kumino.