- 8 tortilij
- 1 piščančje prsi
- pol rdeče, pol rumene, pol zelene paprike
- ena bučka
- ena pločevinka koruze
- pol srednje velike čebule
- kisla smetana
- nacho sir
- edamec
- paradižnikova omaka
- paradižnikova mezga
- kurkuma
- sladka paprika v prahu
- sol
- 1 žlička pikantne omake
- čili v prahu
Piščanca posolimo, narežemo na manjše koščke, ki jih popečemo na olju. Koščke poberemo iz ponve in shranimo na toplem.
V isti ponvi popražimo čebulo in ostalo narezano zelenjavo, dodamo žlico vode in malo podušimo. Dodamo začimbe, sol, pikantno po okusu in mezgo, ki ji damo še žlico vode, da se raztopi. V tortiljo damo piščanca, zelenjavo, kislo smetano, nariban sir in nacho sir. Tortiljo zapremo z zobotrebcem, malo namažemo s paradižnikovo omako, lahko damo še malo pikantne omake. Potresemo s sirom in damo v pečico.
Pečemo na 200 °C toliko časa, da se stopi sir in se robovi tortilje malo zapečejo. Navadno za to potrebujemo od 15 do 20 minut. Še skleda solate in kosilo je pripravljeno.
V isti ponvi popražimo čebulo in ostalo narezano zelenjavo, dodamo žlico vode in malo podušimo. Dodamo začimbe, sol, pikantno po okusu in mezgo, ki ji damo še žlico vode, da se raztopi. V tortiljo damo piščanca, zelenjavo, kislo smetano, nariban sir in nacho sir. Tortiljo zapremo z zobotrebcem, malo namažemo s paradižnikovo omako, lahko damo še malo pikantne omake. Potresemo s sirom in damo v pečico.
Pečemo na 200 °C toliko časa, da se stopi sir in se robovi tortilje malo zapečejo. Navadno za to potrebujemo od 15 do 20 minut. Še skleda solate in kosilo je pripravljeno.