- 8 manjših, okroglih bučk
- 200 g mletega mesa
- 1 paprika
- 2 paradižnika
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- 1 žlica olivnega olja
- sveži lističi bazilike
- origano
- sol
- poper
Bučke prerežemo po dolžini, jih izdolbemo ter posolimo, da odteče voda. Nato na olju popražimo na drobno narezano čebulo, dodamo česen in tretjino sesekljane mase, ki smo jo izdolbli iz bučk. Dodamo tudi na koščke narezano papriko. Vse skupaj nekaj časa pražimo. Vse posolimo in popramo po okusu ter dodamo nasekljano svežo baziliko in origano.
Pražimo toliko časa, da odvečna voda izpari. Pustimo, da se ohladi. Med tem prepražimo mleto meso. Dodamo mu paradižnik, sol in poper. Ko iz mesa izpari voda in je popraženo, ga zmešamo skupaj z zelenjavno maso.
Nato z maso nadevamo bučke in jih zložimo v pekač. V pečici, segreti na 180 °C, jih pečemo med 15 in 20 minut, nato jed vzamemo iz pečice. Če želimo, lahko po bučkah naribamo parmezan ter vrnemo v pečico za toliko časa, da se sir lepo raztopi. V obeh primerih bučke postrežemo vroče.
Pražimo toliko časa, da odvečna voda izpari. Pustimo, da se ohladi. Med tem prepražimo mleto meso. Dodamo mu paradižnik, sol in poper. Ko iz mesa izpari voda in je popraženo, ga zmešamo skupaj z zelenjavno maso.
Nato z maso nadevamo bučke in jih zložimo v pekač. V pečici, segreti na 180 °C, jih pečemo med 15 in 20 minut, nato jed vzamemo iz pečice. Če želimo, lahko po bučkah naribamo parmezan ter vrnemo v pečico za toliko časa, da se sir lepo raztopi. V obeh primerih bučke postrežemo vroče.