- 3 srednje veliki jajčevci
- 5 žličk olivnega olja
- domača šalša (ali kupljena mezga)
- 3 vejice peteršilja
- 3 stroki česna
- sol
- poper
- domača vegeta
- sir, ki se topi (mi smo uporabili ribano mozzarelo
Navdih za pripravo smo dobili na spletni strani Jernej Kitchen, smo pa recept prilagodili našim okusom in željam.
V posodi zmešamo domačo šalšo (če je nimate, pokuhajte kupljeno passato oz. mezgo, ki ji dodajte sol in poper, po okusu lahko še kakšno začimbo), ki ji dodamo strt česen in drobno narezan peteršilj. Nekaj peteršilja in česna (zmešamo ju skupaj z nekaj dodatnega olivnega olja) pustimo za kasneje. Omako pokuhamo na srednje močnem ognju.
Jajčevce operemo, obrišemo do suhega in narežemo na približno 2 cm široke rezine. Te nato posolimo, popopramo, nanje potresemo domačo vegeto in pokapamo z olivnim oljem. Nato jih na najprej na strani, ki je nismo posolili, pečemo približno 4 minute. Nato jih obrnemo in pečemo še dodatni 2 minuti. Ogenj zmanjšamo. Nato jih spet obrnemo, na vsako od rezin položimo paradižnikovo omako, pol žličke imitacije tržaške omake in vse skupaj prekrijemo z mozzarelo. Nato ponev pokrijemo, ogenj še zmanjšamo in počakamo približno štiri minute, da se mozzarela stopi. Postrežemo takoj. Dober tek!