- 1 skodelica polente
- šcepec soli
- 10 - 20 dag sira
- olje
- suh paradižnik v olivnem olju
Polento skuhamo po navodilih, jo pa med kuhanjem nenehno mešamo, da se dobro zgosti. Še vročo previdno stresemo na večjo desko ali pekač in jo poravnamo na debelino približno 1 cm. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem ko se polenta hladi, narežemo sir. Z oljem namažemo pekač, polento narežemo na kose poljubne velikosti in oblike, lahko kar na pravokotnike, velike približno 5 x 10 cm.
Čeznje naložimo rezine sira, po okusu morda popopramo ali dodamo kakšno začimbo, mi smo dodali suh paradižnik, nato pa pekač damo v pečico za približno 10 minut, da se polenta po robovih lepo zapeče, sir pa stopi in dobi lepo rjavo kožico. Tudi če se to morda ne zgodi, ne pecite dlje časa, da se polenta ne izsuši in postane trda.
Medtem ko se polenta hladi, narežemo sir. Z oljem namažemo pekač, polento narežemo na kose poljubne velikosti in oblike, lahko kar na pravokotnike, velike približno 5 x 10 cm.
Čeznje naložimo rezine sira, po okusu morda popopramo ali dodamo kakšno začimbo, mi smo dodali suh paradižnik, nato pa pekač damo v pečico za približno 10 minut, da se polenta po robovih lepo zapeče, sir pa stopi in dobi lepo rjavo kožico. Tudi če se to morda ne zgodi, ne pecite dlje časa, da se polenta ne izsuši in postane trda.