- 1 kg krompirja za pečenje
- olje
- rožmarin
- sol
- poper
- pol srednje velike čebule
- 10 zelenih špargljev
- pol domače klobase
Krompir olupimo, narežemo na kolobarje in operemo. Nato ga dobro odcedimo in segrejemo pečico na 250 °C.
Med tem, ko čakamo, da se pečica segreje, operemo šparglje in narežemo klobaso na kolobarje. Prav tako narežemo čebulo. Krompir razdelimo po naoljenem pekaču, ga posujemo z rožmarinom, čebulo, soljo in poprom. Dodamo klobaso. Po potrebi vse skupaj še pokapamo z oljem.
Pečemo v pečici, dokler krompir ne dobi zlatorjave barve oziroma je na posameznih koncih hrustljavo zapečen. Zadnjih deset minut dodamo še oprane in osušene (cele!) šparglje, ki smo jim le odrezali olesenele dele.
Postrežemo kot samostojno jed skupaj s solato. Odlično se obnese paradižnikova solata.
Med tem, ko čakamo, da se pečica segreje, operemo šparglje in narežemo klobaso na kolobarje. Prav tako narežemo čebulo. Krompir razdelimo po naoljenem pekaču, ga posujemo z rožmarinom, čebulo, soljo in poprom. Dodamo klobaso. Po potrebi vse skupaj še pokapamo z oljem.
Pečemo v pečici, dokler krompir ne dobi zlatorjave barve oziroma je na posameznih koncih hrustljavo zapečen. Zadnjih deset minut dodamo še oprane in osušene (cele!) šparglje, ki smo jim le odrezali olesenele dele.
Postrežemo kot samostojno jed skupaj s solato. Odlično se obnese paradižnikova solata.