- 1 par pečenic
- 1 glava ohrovta
- 1 česen
- 3 žlice oljčnega olja
- sol
- poper
Na nekaj kapljic olja v ponvi popečemo pečenice. Pečemo jih približno 15 minut, pri tem jih večkrat obrnemo. Sesekljamo česen, ohrovt razdelimo na liste, jih operemo in narežemo na trakce.
Pečeno pečenico vzamemo iz ponve, v ponev pa damo najprej česen, ga nekaj minut pražimo, in ko začne spreminjati barvo, dodamo še narezan ohrovt. Posolimo, popopramo in malo nekaj minut dušimo. Pečenico narežemo na koščke in jo damo nazaj k ohrovtu. Dušimo še 5-10 minut in postrežemo.
Pečeno pečenico vzamemo iz ponve, v ponev pa damo najprej česen, ga nekaj minut pražimo, in ko začne spreminjati barvo, dodamo še narezan ohrovt. Posolimo, popopramo in malo nekaj minut dušimo. Pečenico narežemo na koščke in jo damo nazaj k ohrovtu. Dušimo še 5-10 minut in postrežemo.