- 100 g moke
- 100 g koruznega zdroba
- 1/2 čajne žlice soli
- 1 jajce
- 2 jedilni žlici olja
- 5 jedilnih žlic topljenega masla
- 1 čebula
- strok česna
- 1 rumena paprika
- strok rdečega čilija
- 200 g mlete govedine
- 250 g rdečega fižola (iz pločevinke)
- sol
- poper
- ščepec oriantelske kumine
- 6 jedilnih žlic salse
- 100 g sveže naribanega ementalca
Moko, koruzni zdrob, sol in jajce zmešamo. Dodamo 400 ml tople vode in čajno žlico olja ter vse skupaj zmešamo, da nastane redko testo. Testo putimo počivati 30 minut. Nato v vročem topljenem maslu na obeh straneh spečemo 8 tankih tortilj. Odcedimo jih na papirnatih brisačah, položimo eno na drugo in postavimo na toplo.
Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko očistimo, ji odstranimo semena, jo operemo in narežemo na kocke. Čili očistimo, mu odstranimo semena, ga operemo in drobno sesekljamo. Preostalo olje segrejemo in v njem podušimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso, papriko in čili ter vse skupaj pražimo 5 minut. Fižol odcedimo in damo v ponev. Mešanico začinimo in ji primešamo salso. Kuhamo še 5 minut.
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Razgrnemo tortilje in po njih porazdelimo nadev. Posujemo s sirom in prepognemo. Pečemo v pečici okoli 15 minut.