- 8 manjših tortilij
- 500 g piščančjih prsi
- 2 pločevinki rjavega fižola
- 2 pločevinki koruze
- 1 rdeča paprika
- 1 zelena paprika
- 2 sveža paradižnika
- 1 kisla smetana
- 1 kozarček nacho sira
- 100 naribanega sira - edamca
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlička kurkume
- pol žličke drobnjaka in zelene
- žlička soli
- pol žličke popra
- pol žličke čilija ali kajenskega popra
- 3 žlice oljčnega olja
Piščančje prsi narežemo na trakce. Čebulo in česen olupimo ter drobno nasekljamo. Papriki očistimo semen in ju narežemo na majhne kocke. Paradižnik prav tako narežemo na kocke.
V ponvi segrejemo olje in najprej popečemo na koščke narezane piščančje prsi, ki smo jih začinili s soljo in poprom. Pečene poberemo iz ponve in damo na krožnik. Na istem olju (po potrebi ga še malo dodamo) popražimo čebulo, malo jo posolimo in zalivamo z vodo, toliko časa, da se razpusti. Dodamo še česen in nehaj minut pražimo. Najprej čebuli dodamo papriko, da se malo popeče, nato dodamo še paradižnik, dodamo vse začimbe, po slabih dveh minutah dodamo še dve pločevinki koruze brez tekočine, eno pločevinko fižola brez tekočine in eno skupaj s tekočino. Kuhamo približno 20 minut, dokler ne povre skoraj vsa tekočina.
Dodamo piščanca in kuhamo še toliko časa, da povre vsa tekočina. Pečico predgrejemo na 180 stopinj. Medtem pripravimo še preliv. V posodico damo nacho sir, kislo smetano in nariban sir. Na ponvi popečemo tortilje, da se zmehčajo, na vsaki strani slabo minuto. Na tortiljo damo omako z mesom, jo zapremo z zobotrebcem in gor damo žlico do dve sirove omake - odvisno od okusa.
Tortilje zložimo na pekač in pečemo približno 7 minut, dokler se ne stopi in malo zapeče sir na vrhu.
V ponvi segrejemo olje in najprej popečemo na koščke narezane piščančje prsi, ki smo jih začinili s soljo in poprom. Pečene poberemo iz ponve in damo na krožnik. Na istem olju (po potrebi ga še malo dodamo) popražimo čebulo, malo jo posolimo in zalivamo z vodo, toliko časa, da se razpusti. Dodamo še česen in nehaj minut pražimo. Najprej čebuli dodamo papriko, da se malo popeče, nato dodamo še paradižnik, dodamo vse začimbe, po slabih dveh minutah dodamo še dve pločevinki koruze brez tekočine, eno pločevinko fižola brez tekočine in eno skupaj s tekočino. Kuhamo približno 20 minut, dokler ne povre skoraj vsa tekočina.
Dodamo piščanca in kuhamo še toliko časa, da povre vsa tekočina. Pečico predgrejemo na 180 stopinj. Medtem pripravimo še preliv. V posodico damo nacho sir, kislo smetano in nariban sir. Na ponvi popečemo tortilje, da se zmehčajo, na vsaki strani slabo minuto. Na tortiljo damo omako z mesom, jo zapremo z zobotrebcem in gor damo žlico do dve sirove omake - odvisno od okusa.
Tortilje zložimo na pekač in pečemo približno 7 minut, dokler se ne stopi in malo zapeče sir na vrhu.