- 500 g krompirja
- sol
- 60 g masla
- 1 jajce
- 150 g pirine moke
- 200 g mletega maka
- 50 g sladkorja
- 1 jedilna žlica mleka
- 1 jedilna žlica sladkorja
- sladkor v prahu za posip
Krompir kuhamo v rahlo slani vodi okoli 20 minut. Nato ga odcedimo in še vročega olupimo. S tlačilko za krompir ga zdrobimo, dodamo 50 g masla, sol, jajce in moko ter zgnetemo trdo testo.
Iz krompirjevega testa oblikujemo za palec debele valjčke, ki jih narežemo na za prst dolge kose. V slanem kropu jih kuhamo okoli 10 minut. Nato odlijemo vodo, jih oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
V ponvi rahlo popražimo mak s sladkorjem in preostalim maslom. V ponev damo mleko in svaljke in vse skupaj rahlo pretresemo. Svaljke posujemo z mešanico iz sladkorja in maka.
Ko so kuhani, jih posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Iz krompirjevega testa oblikujemo za palec debele valjčke, ki jih narežemo na za prst dolge kose. V slanem kropu jih kuhamo okoli 10 minut. Nato odlijemo vodo, jih oplaknemo z mrzlo vodo in odcedimo.
V ponvi rahlo popražimo mak s sladkorjem in preostalim maslom. V ponev damo mleko in svaljke in vse skupaj rahlo pretresemo. Svaljke posujemo z mešanico iz sladkorja in maka.
Ko so kuhani, jih posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.