- 1 kg kisle repe
- 50 dag sveže svinjine
- 15 dag prosene kaše
- 3 žlice masti
- 2 žlici moke
- 3 do 4 stroke česna
- 1 manjša čebula
- sol
Meso v enem kosu kuhamo skupaj z repo približno 45 minut. Nato dodamo prebrano in oprano kašo in vse skupaj kuhamo še 20 minut. Iz masti in moke naredimo svetlo prežganje, na katerem prepražimo sesekljano čebulo in strt česen.
V prežganje vlijemo približno 1 dl hladne vode in ko zavre, ga vlijemo v lonec z repo in mesom. Po okusu solimo in vse skupaj kuhamo še približno 10 minut. Meso vzamemo iz lonca in ga narežemo na tanjše rezine. Repo stresemo v skledo, po njej pa naložimo narezano meso.
V prežganje vlijemo približno 1 dl hladne vode in ko zavre, ga vlijemo v lonec z repo in mesom. Po okusu solimo in vse skupaj kuhamo še približno 10 minut. Meso vzamemo iz lonca in ga narežemo na tanjše rezine. Repo stresemo v skledo, po njej pa naložimo narezano meso.