- 1/2 kg suhega rjavega fižola
- 1 večji krompir
- 2 konzervi koruze
- suha rebra ali prekajena krača
- 2 lovorova lista
- ščepec bazilike
- 1 paradižnik
- 2 stroka česna
- 1 žlica rdeče sladke paprike
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlica moke
- sol in poper po potrebi (pazljivo, meso je lahko že dovolj slano samo po sebi!)
Fižol dobro operemo. Nato ga zavremo, odlijemo vodo, odcedimo in nato vodo spet prilijemo. Dodamo lovorov list, česen, mleto papriko, baziliko in paradižnik ter kuhamo na srednje močnem ognju.
Ko je fižol skoraj kuhan, dodamo na kocke narezan krompir, koruzo in kuhamo na zelo šibkem ognju, dokler krompir ne postane mehak. Nato segrejemo olje in na njem pražimo moko do zlatorumene barve.
Vlijemo v bobiče in kuhamo še deset minut.
Ko je fižol skoraj kuhan, dodamo na kocke narezan krompir, koruzo in kuhamo na zelo šibkem ognju, dokler krompir ne postane mehak. Nato segrejemo olje in na njem pražimo moko do zlatorumene barve.
Vlijemo v bobiče in kuhamo še deset minut.