- 1 kg govejevega fileja
- sol
- poper
- 1 čajna žlica orientalske kumine
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- strok česna
- 50 g grojerja
- 20 g sesekljanih mandljev
- 1 jedilna žlica gorčice
- 750 g stročjega fižola
- 1/2 šopka šetraja
- 2 šalotki
- 100 ml šerija
- ščepec kajenskega popra
Goveji file operemo, otremo ter natremo s soljo, poprom in z orientalsko kumino. V pekaču segrejemo oljčno olje in v njem na vseh straneh dobro popečemo file.
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Strok česna olupimo in pretlačimo ter naribamo grojer. Oboje zmešamo z mandlji in gorčico, da dobimo kremo. S tem namažemo zgornjo stran fileja.
Fižol očistimo, operemo in okoli 3 minute blanširamo v slanem kropu. Nato ga odcedimo. Šetraj operemo in otresemo. Šalotki olupimo in narežemo na četrtine. Vse skupaj damo k mesu in prilijemo šeri. Pokrijemo in dušimo v pečici okoli 20 minut. Nato meso odkrijemo in pečemo še 15 minut.
Odkrijemo šetraj, omako začinimo s soljo in z malo kajenskega popra. Goveji file postrežemo s stročjim fižolom in omako.
Pečico ogrejemo na 200 °C (ventilacijsko pečico na 180 °C). Strok česna olupimo in pretlačimo ter naribamo grojer. Oboje zmešamo z mandlji in gorčico, da dobimo kremo. S tem namažemo zgornjo stran fileja.
Fižol očistimo, operemo in okoli 3 minute blanširamo v slanem kropu. Nato ga odcedimo. Šetraj operemo in otresemo. Šalotki olupimo in narežemo na četrtine. Vse skupaj damo k mesu in prilijemo šeri. Pokrijemo in dušimo v pečici okoli 20 minut. Nato meso odkrijemo in pečemo še 15 minut.
Odkrijemo šetraj, omako začinimo s soljo in z malo kajenskega popra. Goveji file postrežemo s stročjim fižolom in omako.