Puranji zrezki:
- 4 puranji zrezki
- 2 jajci
- 80 g moke
- 100 g drobtin
- olje za cvrenje
- 1 limona
- sol
Krompir:
- 1 kg krompirja
- 2 čebuli
- 0,5 dl olja
- sol
- poper
Krompir temeljito očistimo in operemo. Postavimo ga v večjo posodo in zalijemo s toliko hladne vode, da pokrijemo ves krompir. Vodo solimo in pokrijemo. Kuhamo ga od 15 do 20 minut.
Med tem operemo zrezke in jih dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Potolčemo jih z obeh strani ter začinimo s soljo. Pustimo jih počivati pet minut. Med tem časom v globok krožnik ubijemo jajci in ju dobro razžvrkljamo. Na dva plitka krožnika stresemo moko in drobtine. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah.
Ko je krompir kuhan, ga odstavimo in odlijemo vodo. Pustimo, da se ohladi, nato ga olupimo.
Medtem ko se krompir hladi, olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in jo na hitro popražimo.
Krompir narežemo na kolobarje in ga dodamo prepraženi čebuli. Ves čas praženja krompir mešamo in obračamo, da se enakomerno prepraži. Med praženjem dodamo malo soli in popra.
Krompir pustimo v odkriti posodi, mi pa v globoki ponvi segrejemo olje. Vanj položimo en ali dva zrezka, odvisno od velikosti ponve. Zrezke na vsaki strani cvremo dve do tri minute oziroma toliko časa, dokler niso zlato rjave barve.
Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da popivnajo odvečno maščobo. Limono razrežemo na krhlje. Zrezke serviramo na krožnike, obložimo z limonini krhlji in postrežemo s praženim krompirjem.
Med tem operemo zrezke in jih dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Potolčemo jih z obeh strani ter začinimo s soljo. Pustimo jih počivati pet minut. Med tem časom v globok krožnik ubijemo jajci in ju dobro razžvrkljamo. Na dva plitka krožnika stresemo moko in drobtine. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah.
Ko je krompir kuhan, ga odstavimo in odlijemo vodo. Pustimo, da se ohladi, nato ga olupimo.
Medtem ko se krompir hladi, olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in jo na hitro popražimo.
Krompir narežemo na kolobarje in ga dodamo prepraženi čebuli. Ves čas praženja krompir mešamo in obračamo, da se enakomerno prepraži. Med praženjem dodamo malo soli in popra.
Krompir pustimo v odkriti posodi, mi pa v globoki ponvi segrejemo olje. Vanj položimo en ali dva zrezka, odvisno od velikosti ponve. Zrezke na vsaki strani cvremo dve do tri minute oziroma toliko časa, dokler niso zlato rjave barve.
Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da popivnajo odvečno maščobo. Limono razrežemo na krhlje. Zrezke serviramo na krožnike, obložimo z limonini krhlji in postrežemo s praženim krompirjem.