- 4 piščančji zrezki
- sol
- poper
- 2 rezini ementalca
- 2 rezini kuhane šunke
- 1 jajce
- moka
- 50 g drobtin
- 3 jedilne žlice topljenega masla
- 1 neškropljena limona
- 2 jedilni žlici peteršilejvih lističev
Piščančje zrezke operemo, otremo in v sredino zarežemo žepke. Zrezke rahlo potolčemo ter jih znotraj in zunaj solimo in popramo.
Rezine sira in šunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in šunke napolnimo žepke piščančjih zrezkov. Žepke spnemo z zobotrebci.
V enem krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo topljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroči maščobi pečemo na vsaki strani 5 minut.
Zrezke okrasimo z osminami limone in s peteršiljem ter postrežemo.
Rezine sira in šunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in šunke napolnimo žepke piščančjih zrezkov. Žepke spnemo z zobotrebci.
V enem krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo topljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroči maščobi pečemo na vsaki strani 5 minut.
Zrezke okrasimo z osminami limone in s peteršiljem ter postrežemo.