- 300 g brokolija
- 300 g krompirja
- 150 ml smetane za kuhanje
- 100 g naribanega edamca
- 100 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- vejica rožmarina
- 3 žlice oljčnega olja
Pečico predgrejemo na 220 °C. Krompir olupimo, narežemo na kocke, v posodi ga posolimo, dodamo malo rožmarina, 2-3 žlice oljčnega olja, dobro premešamo in ga razporedimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo na 220 stopinjah, dokler se zlato rjavo ne zapeče, vmes ga nekajkrat premešamo.
Brokoli razdelimo na cvetke in skuhamo na sopari. Pripravimo omako: v posodi segrejemo smetano za kuhanje, dodamo nariban edamec in nariban parmezan. Kuhamo toliko časa, da se sir stopi. Ko se krompir pečen, ga serviramo na krožnik, zraven položimo še brokoli, ki smo ga polili s smetanovo omako.
Brokoli razdelimo na cvetke in skuhamo na sopari. Pripravimo omako: v posodi segrejemo smetano za kuhanje, dodamo nariban edamec in nariban parmezan. Kuhamo toliko časa, da se sir stopi. Ko se krompir pečen, ga serviramo na krožnik, zraven položimo še brokoli, ki smo ga polili s smetanovo omako.