fbpx
Prežganje

V Slovenski domači kuhinji so se juhe, omake in prikuhe največkrat zgoščevali s prežganjem. Potem pa so prežganje ispodrinili podmeti ali dolivanje maščobe brez praženja. Časi se spreminjajo in zdaj...


Zmrzovanje

Globoko zmrznjena živila nam omogočajo, da imamo vedno pri roki najrazličnejša živila in nismo vezani samo na sezonska ali draga živila. Globoko zmrzovanje ohranja vrednost snovi v živilih: vitamine...


Stran 1 od 3

Danes ...

ASTRO-HRANA, sreda, 22. 5. 2019

Še en dan za dan brez hrane ali dan za hitro in inovativno kuho. V hrani lahko uporabite žitarice, ki jih drugače ne uporabljate tako pogosto: oves, pira,...

Naključni recepti

Kakijeva krostata
Kakijeva krostata s skuto

Testo: 10 dag polnozrnate pirine moke 25 dag polbele moke 220 dag masla 70 g sladkorja v prahu 0,5 vrečke pecilnega praška 2 rumenjaka 2 žlici kisle...

Omaka iz jurčkov in mavrahov
Omaka iz jurčkov in mavrahov

200 g jurčkov in mavrahov 1 žlica olivnega olja 50 g čebule 2 stroka česna curry poper sol peteršilj Gobe zrežemo na drobno, olupimo in sesekljamo...